Risken sopp- og nyttevekstforening
  • Om oss
    • Kontakt oss
    • Styret
    • Soppsakkyndige
    • Utvalg
    • Om kurs
    • Prosjekt Tilhørighet
    • Grasrotandelen
    • Til salgs
    • Nyttige lenker
    • Vedtekter
  • Bli medlem!
  • Kalender
  • Norges sopp- og nyttevekstforbund
  • Søk
☰ Meny
Risken sopp- og nyttevekstforening
  • Hovedside
  • Om oss
    • Kontakt oss
    • Styret
    • Soppsakkyndige
    • Utvalg
    • Om kurs
    • Prosjekt Tilhørighet
    • Grasrotandelen
    • Til salgs
    • Nyttige lenker
    • Vedtekter
  • Bli medlem!
  • Kalender
  • Norges sopp- og nyttevekstforbund
  • Hva skjer?
  • Sopp
    • Gode råd for soppturen
    • Hva skjer på soppkontroll?
    • Matsopper og giftsommer - norsk normliste
    • Farge og papir
  • Nyttevekster
    • Gode råd for sanking av nyttevekster
  • Soppkontroll
  • Soppens dag
  • Kartlegging
    • Kartlegging generelt
    • Kartleggingsrapporter
    • Kartlegging i Eikesdalen
      • Eikesdalen 2008-2009
      • Eikesdalen 2008
      • Eikesdalen 2006
      • Eikesdalen 2005
      • Eikesdalen 2004
    • Kartlegging av storsopper i Norge
  • Fagbladet Agarica
  • Medlemsbladet
  • Nyheter
    • Årsmøte 2022
    • Kartlegging 2021
    • Risken i Media
    • Østerssoppkurs 2021
    • Høstprogram 2021
    • Kartleggingssamling i Surnadal 19. - 22. august
    • Tang og tare for nybegynnere
    • Årsmøte 2021
    • Kartlegging 2020
    • Soppfargetreff Eikesdalen 2020
    • Villblomstenes dag 2020
    • Vellykket nyttevekstkurs på nett og på tur!
    • Kartlegging 2019
    • Julehilsen
    • Soppfargekurs 2019
    • Glimt fra Høstsopptreffet 2018
    • Risken er årets kartlegger
    • Trygg i soppskogen
    • Arkiv
      • Villblomstenes dag
      • Soppens dag 2014
      • Prøve for soppsakkyndige 2016
      • Storsopper i Møre og Romsdal
      • Årsmøte 2018
      • Årsmøte 2019
      • Høstsopptreffet 2018
      • Høstens program 2018
      • Vårens kurs 2019
      • Vårens turer 2019
      • Informasjon koronavirus
      • Soppsesongen 2019
      • Høstprogram 2020
      • Årsmøte 2020
      • Smittevernråd
  • Om sopp
    • Soppskrifter
      • Sjampinjong og hjort
      • Wenches sopprisotto
      • Steinsoppespresso
      • Traktkantarellsuppe
      • Fettucine med steinsopp og nøtter

Steinsoppespresso

  • Hovedside
  • Om sopp
  • Soppskrifter
  • Steinsoppespresso

Tekst: Wenche Eli Johansen

  • 2 middels store steinsopp,
  • 15-25 gram tørket steinsopp
  • 1 liter vann
  • evt. litt salt

Del steinsoppen i tynne skiver.Kok soppen i en liter vann i 15- 20 minutter.
Sil vekk soppen (press væske ut av den, så du ikke mister smaken).
Smak eventuelt til med litt salt (den skal ikke smake salt, og det er best om du klarer å la være).
Serveres i små varme espressokopper som en mellomrett, denne må forsøkes. Smaksbombe - Glede i kopp…

Klikk HER for å komme tilbake til oversikten over oppskriftet.

  • kalender.png Hva skjer?
  • sopp.png Sopp
    • Gode råd for soppturen
    • Hva skjer på soppkontroll?
    • Matsopper og giftsommer - norsk normliste
    • Farge og papir
  • plante.png Nyttevekster
    • Gode råd for sanking av nyttevekster
  • lupe.png Soppkontroll
  • tosopper.png Soppens dag
  • kikkert.png Kartlegging
    • Kartlegging generelt
    • Kartleggingsrapporter
    • Kartlegging i Eikesdalen
    • Kartlegging av storsopper i Norge
  • magasin.png Fagbladet Agarica
  • magasin.png Medlemsbladet
  • nyhetsbrev.png Nyheter
    • Årsmøte 2022
    • Kartlegging 2021
    • Risken i Media
    • Østerssoppkurs 2021
    • Høstprogram 2021
    • Kartleggingssamling i Surnadal 19. - 22. august
    • Tang og tare for nybegynnere
    • Årsmøte 2021
    • Kartlegging 2020
    • Soppfargetreff Eikesdalen 2020
    • Villblomstenes dag 2020
    • Vellykket nyttevekstkurs på nett og på tur!
    • Kartlegging 2019
    • Julehilsen
    • Soppfargekurs 2019
    • Glimt fra Høstsopptreffet 2018
    • Risken er årets kartlegger
    • Trygg i soppskogen
    • Arkiv

Risken sopp- og nyttevekstforening

Telefon: 90 56 21 82
E-post: post@risken.no

Sosiale medier

Se oss på Facebook
Se oss på Instagram

soppforgiftning

Kontakt Giftinformasjonen

tlf. 22 59 13 00
hele døgnet

© 2016 Norges sopp- og nyttevekstforbund
Laget av CID AS