Soppens dag 2014

Risken Molde og omegn soppforening har stand på Dyregoddagene

RISKEN Molde og omegn soppforening deltar med stand og aktiviteter på Dyregoddagene 5.-7. september 2014 på Batnfjordsøra. På standen vil vi demonstrere papirlaging av sopp, farging av garn med sopp, orientere om bruk av ville grønne vekster og også servere smaksprøver av soppsuppe. Vi vil informere om det meste som har med sopp og ville vekster å gjøre, og ha utstilling av sopp – både matsopper og farlige sopper.

 

SOPPKURS PÅ TUR
I forbindelse med vår deltakelse på Dyregoddagene, inviterer Risken til SOPPKURS PÅ TUR for voksne over 8 timer fredag 5.september. Vi må ha minst 5 deltakere for å kunne starte kurset. Vi ser gjerne at flest mulig melder seg på på forhånd, men alle som stiller utenfor sekretariatet til Dyregoddagene kl. 09.00, fredagen, kan bli med på turen. Det blir samkjøring til soppområdet og vi går tur med soppsakkyndig som identifiserer soppen du finn underveis og gir gode råd om hva du skal se etter. Kurset blir avsluttet med at vi stiller ut sopp på Risken sin stand på messeområdet under plakaten «Matsopper og farlige sopper på Batnfjordsøra»

 

SOPPENS DAG
Soppens dag markeres i hele Norden, første søndag i september hvert år.  Arrangementet er et samarbeidsprosjekt mellom forbundene i Norge, Sverige og Danmark.

RISKEN Molde og omegn soppforening vil markere SOPPENS DAG i tilknytning til Dyregoddagene i Batnfjorden lørdag 6.september. Dette vil bli markert på Risken sin stand på messeområdet, men først og fremst ved at vi inviterer alle barn med følge av voksen person, til en liten sopptur utenfor messeområdet.

Det er fint om så mange som mulig melder seg  på forhånd, men alle som møter på plassen utenfor sekretariatet kl. 11.00 får bli med. Vi begynner med ei kort innføring for barna med gratis barnevennlig soppmateriell og kjører i fellesskap ut til soppturområdet. Vi plukker sopp i 2 timer og får soppen bestemt og kontrollert av soppsakkyndig både underveis og til slutt0. De barna som vil, kan etterpå delta i en sopp-quiz og/eller en tegnekonkurranse inne på messeområdet. Alle barna blir premiert både etter turen og etter konkurransene. Til sammen vil aktivitetene ta 4-5 timer.