Wenches sopprisotto
Foto: Wenche Eli Johansen
Ingredienser til 4 pers.
- 350 gr. ris (Arborio)
- 1 l. kyllingbuljong
- 2 glass hvitvin
- 4 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- Bacon,parmesan og sopp - mengden her velger du selv.
- Sopp som egner seg best er følgende:
- Steinsopp,kantarell,svart trompetsopp.
- Klatt smør.
- Rikelig hakket persille (kan sløyfes)
- Salt og pepper
Husk at både bacon og parmesan er salt, så runde av med salt til slutt
Brun bacon, fang opp baconbitene og legg til side på et tørkepapir. Sjalottløk og hv.løk blankes,ikke brunes i baconfettet,tilsett sopp og ris, svak varme noen minutter. Så sper du med vin og buljong litt etter litt, La det koke inn mellom hver gang du sper, totaltid på risen ca. 20 min.
Raspe parmesan og tilsett, så en klatt godt smør. De sprøe baconbitene og persillen til sist og velbekomme.
Tekst: Wenche Eli Johansen
Klikk HER for å komme tilbake til oversikten over oppskriftet.